KADAYIF TATLISI İÇİN:
500 gram tel kadayıf
200 gram eritilmiş tereyağı(14 yemek kaşığı)
1su bardağı ceviz içi
KADAYIF TATLISININ ŞERBETİ İÇİN:
4su bardağı toz şeker
3su bardağı su
ÜZERİ İÇİN:
1tatlı kaşığı antep fıstığı tozu
YAPILIŞI
İlk adım olarak, kadayıf tatlısının şerbetini hazırlayın.
Bir tencereye su ve toz şekeri ekleyin, karıştırın ve kısık ateşte kaynamaya bırakın.
Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın ve limon suyunu ekleyin. Şerbeti soğumaya bırakın.
Taze kadayıfları derin bir kaba alın ve üzerlerine eritilmiş tereyağını azar azar dökün. Tereyağıyla kadayıfları güzelce harmanlayın.
Yağlanmış tel kadayıfları yarısını yuvarlak veya kare bir tepsiye yerleştirin ve avuç içinizle bastırarak sıkışmalarını sağlayın. Üzerlerine isteğinize göre bolca fıstık veya ceviz içi serpin.
Kalan tel kadayıfları üzerlerine yerleştirin ve tekrar bastırarak sıkışmalarını sağlayın.
Kadayıfı önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt kısma yakın bir konumda kontrollü bir şekilde 45 dakika pişirin.
Fırından çıkan kadayıfın ilk sıcaklığı geçtikten sonra üzerine soğumuş şerbeti gezdirerek her tarafının eşit şekilde ıslanmasını sağlayın.
Şerbetin soğumuş olup olmadığını kontrol edin. Kadayıfın şerbetini çekmesi için birkaç saat bekleyin.
Şerbetini çeken tatlıyı isteğinize göre kare veya üçgen şeklinde dilimleyerek servis edebilirsiniz.