MALZEMELER
Yufka (isteğe bağlı olarak ev yapımı veya marketten satın alınmış)
500 gram ıspanak
1 büyük soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım su bardağı lor peyniri
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Pul biber
YAPILIŞI
İlk olarak ıspanakları iyice yıkayın ve doğrayın. Soğanı ince ince doğrayın.
Bir tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağını koyun ve doğradığınız soğanları ekleyip yumuşayana kadar kavurun.
Üzerine doğranmış ıspanakları ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun.
Tuz, karabiber ve pul biber ile tatlandırın.
Hazırladığınız ıspanaklı karışımı ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Diğer tarafta bir karıştırma kabında lor peyniri, rendelenmiş kaşar peyniri, yoğurt, yumurta ve sıvı yağı iyice karıştırın.
Hazırladığınız karışıma soğuyan ıspanaklı harcı ekleyin ve karıştırın.
Yufkaları tezgaha serin ve üzerine hazırladığınız harçtan sürün.
Yufkayı rulo şeklinde sarın ve yağlanmış bir fırın tepsisine yerleştirin.
İsterseniz üzerine yumurta sarısı sürüp susam veya çörek otu serpebilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkan böreği dilimleyerek servis yapın.