MALZEMELER
400 gr kıyma
4 yemek kaşığı ince bulgur
1 adet rendelenmiş soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı galeta unu
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, kimyon
Maydanoz (isteğe bağlı)
4 adet orta boy patates
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı domates salçası
1 adet ince doğranmış soğan
YAPILIŞI
Köfte harcını hazırlamak için, kıyma, rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, bulgur, galeta unu ve isteğe bağlı olarak ince kıyılmış maydanozu bir kapta bir araya getirin.
Malzemeler iyice karışana kadar yoğurun.
Hazırladığınız köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın ve tabağa dizin.
Üzerlerini örtüp buzdolabında en az yarım saat dinlendirin.
Eğer zamanınız yoksa hemen kullanabilirsiniz.
Patatesleri küp küp doğrayın.
Bir tencereye doğranmış soğanları ekleyin ve kavurun.
Soğanlar yumuşadığında domates salçasını ilave edin ve kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
Ardından doğranmış patatesleri ekleyip biraz daha kavurun.
Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin ve kaynatın.
Su kaynamaya başladığında köfteleri de tencereye ekleyin, tuzunu atın ve pişmeye bırakın.