MALZEMELER
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yarım çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı kakao
Yarım su bardağı ceviz veya fındık (isteğe bağlı)
YAPILIŞI
Fırını 180 dereceye ısıtın. Orta boy bir kek kalıbını yağlayın veya yağlı kağıt serin.
Derin bir karıştırma kabında yumurta ve toz şekeri çırpın, köpük köpük olana kadar çırpın.
Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırın.
Unu, kabartma tozunu, vanilyayı, tuzu ve kakaoyu ekleyerek karıştırın, pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
Eğer isterseniz ceviz veya fındık gibi isteğe bağlı malzemeleri ekleyin ve karıştırın.
Hazırladığınız kek karışımını yağladığınız veya yağlı kağıt serdiğiniz kek kalıbına dökün.
Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Kekin pişip pişmediğini kürdan testi yaparak kontrol edebilirsiniz. Kürdanı kekin ortasına batırın, temiz çıkıyorsa kekiniz pişmiş demektir.
Kekinizi fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Ardından dilimleyerek servis yapabilirsiniz.