Issız adam keki tarifi

Issız adam keki tarifi

Çay saatlerinin favorisi olan tarçınlı ve havuçlu kek yapımı oldukça kolay bir tarif.

MALZEMELER

2 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı süt

1/2 su bardağı sıvı yağ

2 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Yarım çay kaşığı tuz

3 yemek kaşığı kakao

Yarım su bardağı ceviz veya fındık (isteğe bağlı)

YAPILIŞI

Fırını 180 dereceye ısıtın. Orta boy bir kek kalıbını yağlayın veya yağlı kağıt serin.

Derin bir karıştırma kabında yumurta ve toz şekeri çırpın, köpük köpük olana kadar çırpın.

Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırın.

Unu, kabartma tozunu, vanilyayı, tuzu ve kakaoyu ekleyerek karıştırın, pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın.

Eğer isterseniz ceviz veya fındık gibi isteğe bağlı malzemeleri ekleyin ve karıştırın.

Hazırladığınız kek karışımını yağladığınız veya yağlı kağıt serdiğiniz kek kalıbına dökün.

Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Kekin pişip pişmediğini kürdan testi yaparak kontrol edebilirsiniz. Kürdanı kekin ortasına batırın, temiz çıkıyorsa kekiniz pişmiş demektir.

Kekinizi fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Ardından dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.