MALZEMELER:
4 adet tavuk but veya göğüs
2 adet patates
2 adet havuç
1 adet büyük soğan
2 diş sarımsak
Tuz, karabiber, pul biber, kekik (isteğe bağlı)Zeytinyağı
YAPILIŞI:
Fırını 200 dereceye ayarlayın ve ısıtın.
Patatesleri soyup iri küpler halinde doğrayın. Havuçları da yıkayıp iri parçalar halinde kesin.
Soğanı yemeklik doğrayın, sarımsakları ezin veya ince doğrayın.
Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin veya tepsiyi yağlayın.
Tavuk parçalarını tuz, karabiber ve isteğe bağlı diğer baharatlarla marine edin.
Tavukları tepsiye yerleştirin. Üzerlerine doğranmış sebzeleri ekleyin.
Zeytinyağı gezdirerek sebzeleri ve tavukları yağlayın. Biraz daha baharat ekleyebilirsiniz.
Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatın ve önceden ısıttığınız fırında 40-45 dakika kadar pişirin.
Folyoyu çıkarıp, tavuk ve sebzelerin üzeri hafif kızarıncaya kadar yaklaşık 10 dakika daha pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra sıcak servis yapabilirsiniz.