Ramazan ayının vazgeçilmez tatlısı güllaç tarifi

Ramazan ayının vazgeçilmez tatlısı güllaç tarifi

Ramazan ayında iftar sofralarının vazgeçilmez lezzeti olan güllaç tarifi.

Malzemeler:

  • 10 adet güllaç yaprağı
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz veya fındık
  • 1 su bardağı su

Yarım su bardağı gül suyu veya birkaç damla gül suyu aroması

İsteğe bağlı olarak üzeri için iri çekilmiş ceviz veya fındık

Yapılışı:

  • Öncelikle güllaç yapraklarını bir kaba alın ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Yaprakların yumuşaması için yaklaşık 10-15 dakika bekletin. Daha sonra suyu süzün.
  • Bir tencereye sütü ve toz şekeri alın. Şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatın. Şeker eriyince ocaktan alın ve soğuması için kenara alın.
  • Güllaç yapraklarını hazırladığınız süt şurubunun içine batırarak yumuşamasını sağlayın. Yaprakları fazla bekletmeden, sütü emene kadar çıkartın ve düz bir zemin üzerine serin.
  • Bir kapta ceviz veya fındığı gül suyu ile karıştırın.
  • Güllaç yaprağının üzerine cevizli karışımdan serpiştirin ve diğer bir güllaç yaprağı ile kapatın. Bu işlemi yapraklar bitene kadar tekrarlayın. Son yaprağı kullanmadan önce kalan süt şurubunu güllaçların üzerine dökün.
  • Son olarak kalan güllaç yaprağını üzerine kapatın ve kalan süt şurubunu dökün.
  • Güllaç, sütü iyice çekene kadar buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin.
  • Dinlenmiş güllaç dilimleyerek servis tabağına alın. Üzerini isteğe bağlı olarak ceviz veya fındık ile süsleyebilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.