Malzemeler:
- 10 adet güllaç yaprağı
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz veya fındık
- 1 su bardağı su
Yarım su bardağı gül suyu veya birkaç damla gül suyu aroması
İsteğe bağlı olarak üzeri için iri çekilmiş ceviz veya fındık
Yapılışı:
- Öncelikle güllaç yapraklarını bir kaba alın ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Yaprakların yumuşaması için yaklaşık 10-15 dakika bekletin. Daha sonra suyu süzün.
- Bir tencereye sütü ve toz şekeri alın. Şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatın. Şeker eriyince ocaktan alın ve soğuması için kenara alın.
- Güllaç yapraklarını hazırladığınız süt şurubunun içine batırarak yumuşamasını sağlayın. Yaprakları fazla bekletmeden, sütü emene kadar çıkartın ve düz bir zemin üzerine serin.
- Bir kapta ceviz veya fındığı gül suyu ile karıştırın.
- Güllaç yaprağının üzerine cevizli karışımdan serpiştirin ve diğer bir güllaç yaprağı ile kapatın. Bu işlemi yapraklar bitene kadar tekrarlayın. Son yaprağı kullanmadan önce kalan süt şurubunu güllaçların üzerine dökün.
- Son olarak kalan güllaç yaprağını üzerine kapatın ve kalan süt şurubunu dökün.
- Güllaç, sütü iyice çekene kadar buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin.
- Dinlenmiş güllaç dilimleyerek servis tabağına alın. Üzerini isteğe bağlı olarak ceviz veya fındık ile süsleyebilirsiniz.
İlgili Haberler