MALZEMELER:
4 adet milföy hamuru
2 adet orta boy elma (rendelenmiş)
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
KARAMEL SOS İÇİN:
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı krema
1 yemek kaşığı tereyağı
ÜZERİ İÇİN:
Pudra şekeri
Vanilya dondurma (isteğe bağlı)
YAPILIŞI:
Öncelikle milföy hamurlarını oda sıcaklığında bekletin ve fırını 200 dereceye ayarlayın.
Bir tavada tereyağını eritin ve rendelenmiş elmaları ekleyin. Elmaları hafifçe kavurun ve tarçın ile toz şekeri ekleyip karıştırın.
Elmalar yumuşayana kadar pişirin ve ocaktan alın.
Milföy hamurlarını tezgaha alın.
Hamurların ortasına elmalı harçtan koyun ve hamurları istediğiniz şekilde kapatıp kenarlarından bastırarak kapatın.
Milföyleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine çatalla hafifçe delikler açın ve fırında altın rengi olana kadar pişirin (yaklaşık 15-20 dakika).
Milföy tatlısı fırında pişerken karamel sosu hazırlayın. Bunun için bir tencerede toz şekeri orta ateşte sürekli karıştırarak eritin.
Şeker eridiğinde krema ve tereyağını ekleyip karıştırın. Sos koyu bir kıvam alana kadar pişirin.
Fırından çıkan milföy tatlılarını servis tabaklarına alın. Üzerlerine hazırladığınız karamel sosu dökün ve pudra şekeri serpip vanilya dondurma ile servis yapın.