Türk mutfağından lezzetli bir karnıyarık tarifi

Türk mutfağından lezzetli bir karnıyarık tarifi

Ana yemek sofralarının vazgeçilmezi haline gelen karnıyarık, geniş bir hayran kitlesine sahip lezzetli bir yemektir. İşte lezzetli karnıyarık tarifi...

MALZEMELER:

4 adet büyük boy patlıcan

300 gram kıyma (dana ya da kuzu tercih edebilirsiniz)

2 adet orta boy domates

2 adet yeşil biber

2 adet büyük boy soğan

3 diş sarımsak

2 yemek kaşığı domates salçası

Tuz

Karabiber

Pul biber

Zeytinyağı

Maydanoz (servis için)

YAPILIŞI:

Patlıcanların kabuklarını soyun ve uzunlamasına ortadan kesin. Tuzlu su içinde 15-20 dakika bekletin. Bu işlem patlıcanların acısını alır.

Bir tavada zeytinyağı kızdırın. Patlıcanları hafifçe kızartın ve fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine alın.

Diğer bir tavada biraz zeytinyağı ile kıymayı kavurun. İnce doğranmış soğanları ekleyin ve pembeleşene kadar soteleyin.

Daha sonra doğranmış yeşil biberleri ve ezilmiş sarımsakları ekleyin. Birkaç dakika daha pişirin.

Domatesleri rendeleyerek veya küçük doğrayarak kıymalı karışıma ekleyin. Salça, tuz, karabiber ve pul biberi de ilave edin. Karışımı kısık ateşte pişirin, suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin.

Patlıcanların içini bir bıçak yardımıyla hafifçe açın ve içlerine hazırladığınız kıymalı harçtan paylaştırın.

Patlıcanları fırın tepsisine dizin ve üzerlerine biraz zeytinyağı gezdirin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, patlıcanlar yumuşayıp üzeri kızarana kadar pişirin (yaklaşık 25-30 dakika).

Karnıyarıkları fırından alın, üzerlerine doğranmış maydanoz serpiştirerek sıcak servis yapın.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.