Malzemeler:
- Yufka (isteğe bağlı olarak hazır yufka veya ev yapımı yufka)
- 300 gram dana kuşbaşı et
- 1 büyük soğan, doğranmış
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 yumurta
- Tuz, karabiber, pul biber
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı:
- İlk olarak dana etini bir tencerede suyunu salıp çekene kadar pişirin. Suyunu salıp çektikten sonra içine sıvı yağı ve doğranmış soğanı ekleyip kavurun. Soğanlar pembeleşinceye kadar pişirin.
- Pişen etli karışıma tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biber ekleyin. Karışımı ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Bir karıştırma kabında süt, yoğurt ve 1 yumurtayı çırpın. Bir kenara alın.
- Yufkaları tezgaha serin. İlk yufkayı tezgahtan biraz sarkacak şekilde serin. Üzerine süt ve yoğurt karışımından sürün.
- Diğer yufkayı da aynı şekilde serip üzerine etli harçtan yayın. Rendelenmiş kaşar peynirinin bir kısmını da etli harcın üzerine serpin.
- Yufkaları rulo şeklinde sarın. Ruloyu istediğiniz büyüklükte parçalara kesin.
- Kesilen parçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine kalan yumurta sarısını sürün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkan paçanga böreklerini sıcak servis yapın. Afiyet olsun!
İlgili Haberler