Paçanga Böreği tarifi

Paçanga Böreği tarifi

5 çayınızın yanına eşlik edecek, sofralarınıza tat katacak nefis Paçanga Böreği tarifi.

Malzemeler:

  • Yufka (isteğe bağlı olarak hazır yufka veya ev yapımı yufka)
  • 300 gram dana kuşbaşı et
  • 1 büyük soğan, doğranmış
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 yumurta
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı:

  • İlk olarak dana etini bir tencerede suyunu salıp çekene kadar pişirin. Suyunu salıp çektikten sonra içine sıvı yağı ve doğranmış soğanı ekleyip kavurun. Soğanlar pembeleşinceye kadar pişirin.
  • Pişen etli karışıma tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biber ekleyin. Karışımı ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Bir karıştırma kabında süt, yoğurt ve 1 yumurtayı çırpın. Bir kenara alın.
  • Yufkaları tezgaha serin. İlk yufkayı tezgahtan biraz sarkacak şekilde serin. Üzerine süt ve yoğurt karışımından sürün.
  • Diğer yufkayı da aynı şekilde serip üzerine etli harçtan yayın. Rendelenmiş kaşar peynirinin bir kısmını da etli harcın üzerine serpin.
  • Yufkaları rulo şeklinde sarın. Ruloyu istediğiniz büyüklükte parçalara kesin.
  • Kesilen parçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine kalan yumurta sarısını sürün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkan paçanga böreklerini sıcak servis yapın. Afiyet olsun!

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.