MALZEMELER:
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik veya pirinç unu
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Ceviz veya fındık içi (isteğe bağlı)
ŞERBET MALZEMELERİ:
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
1 dilim limon
YAPILIŞI:
Öncelikle muhallebi için tencereye sütü alın ve kaynamaya bırakın.
Bir kasede irmik veya pirinç ununu, toz şekeri ve vanilyayı karıştırın.
Kaynamış sütün üzerine unlu karışımı ekleyerek sürekli karıştırın.
Muhallebi koyu bir kıvam aldığında içine tereyağını ekleyin ve karıştırarak eritin.
Ocaktan alıp biraz ılımaya bırakın.
Diğer tarafta şerbet için suyu ve şekeri bir tencerede kaynatın.
Şerbet kaynayınca içine limon dilimini ekleyin ve 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
Muhallebiyi servis yapacağınız tepsiye veya kaselere dökün.
Üzerine hazırladığınız şerbeti gezdirerek dökün.
Üzerini isteğe göre ceviz veya fındık içi ile süsleyebilirsiniz.
Tatlıyı oda sıcaklığında soğumaya bırakın ve daha sonra buzdolabına kaldırarak iyice soğutun.
Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.