İftarda alışkanlık yapacak lezzet 'Ev yapımı tantuni tarifi'

İftarda alışkanlık yapacak lezzet 'Ev yapımı tantuni tarifi'

Gerçek bir Mersin tantuni tarifi arayanlar için nefis bir anlatımla damaklarınızı şenlendirecek yolu gösteriyoruz. Malzemelerinizi hazırlayın ve tantuni yapmaya başlayın.

Tantuni sevenler bu leziz yiyeceği evde de denemek istiyor. Eğer siz de evde tantuni nasıl yapılır diye merak edenlerdenseniz, kokusu burnunuza kadar gelecek tarifimizi verelim. O halde öncelikle malzemelerinizi hazırlayarak işe koyulabilirsiniz. İşte ev yapımı tantuni tarifi için gerekenler:

EV YAPIMI ET TANTUNİ TARİFİ MALZEMELERİ

  • 1 kilogram kuşbaşılık dana eti (yağsız)
  • Sıvıyağ
  • Kırmızı toz biber
  • Bir tutam kıyılmış maydanoz
  • 2 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • Su
  • Tuz
  • Lavaş ya da ekmek kullanabilirsiniz

nyt-up-2820325-attachment-500x667.jpg

EV YAPIMI TANTUNİ TARİFİ - EVDE TANTUNİ NASIL YAPILIR?

İftar için farklı tarif arıyorsanız ve tantuniyi de çok seviyorsanız ev yapımı tantuni tarifi nasıl olur bilmeniz gerekiyor. Evde tantuni nasıl yapılır sorularının cevabı aslında oldukça basit olduğu yönünde. Sadece ev yapımı tantuni için etleri küçük küçük doğramak biraz zor olabilir. Bunun dışında tarif aslında çok kolay.

Peki, etleri küçük doğramak için neler yapmalısınız? Bir püf nokta olarak etleri incecik ve küçücük doğramak için önceden etleri dondurabilir, daha sonra çözülmeye başladığı an doğrayabilirsiniz. Böylece daha küçük doğrayabilirsiniz.

nyt-up-2820325-recipe-2020-04-15-00-14-11.jpg

O halde evde tantuni yapımı için detaylara geçelim. Evde tantuni tarifi için olmazsa olmaz malzemeler kırmızı toz biber, yağ ve sudur. Öncelikle minik bir şekilde doğradığınız etleri düdüklü tencereye atın.

Ardından üzerini geçecek kadar suyla düdüklüyü doldurup pişirin. Düğmesini indirdikten sonra yarım saat pişirmelisiniz.

Lokum kıvamında pişen etlerinizi süzerek orta büyüklükte bir sac tavaya alın.

Ocağa aldığınız etleri sacın kenarlarına doğru iterek orta kısmı boşaltın.

Ortada kalan boşluğa da 3-4 kaşık sıvı yağ koyun. Yağ ısındıktan sonra kırmızı toz biber ekleyin.

Bir su şişesinin kapağını delin. Biberli yağa bir miktar su da ekleyin. Kenardan bir porsiyonluk et alıp yağlı karışımda tuz da ilave ederek 2-3 dakika karıştırarak pişirin. Ardından kavrulan etlerin üzerine ekmeğinizi ya da lavaşınızı bastırarak yumuşamasını sağlayın. Ardından ekmeğin(lavaşın) içine etlerinizi koyabilirsiniz.

İsteğe göre ince doğranmış ve tuzla ovulmuş soğan ve maydanoz, küp şeklinde doğranmış domates ilave edebilirsiniz.

Etler bitene bitene kadar aynı işlemi tekrar edin ve her porsiyona özel biber ve yağ ekleyin.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.