Her kahvaltıda yumurta yemekten sıkıldıysanız, kahvaltılarınızı süsleyecek farklı bir tarif uygulamak istiyorsanız kabak mücver tarifi hem doyurucu hem de leziz bir alternatif olarak karşınıza çıkacak.
Peki, en kolay şekilde nasıl kabak mücver tarifi uygulayabilirsiniz? Kabak mücver nasıl yapılır?
KABAK MÜCVER TARİFİ İÇİN MALZEMELER
Köfte gibi ancak kahvaltı ve çay saatlerinin vazgeçilmezi enfes kabak mücver tarifi için malzemeler şöyle:
- 3 yumurta
- 3 adet kabak
- Yarım su bardağı un
- 2-3 dal yeşil soğan
- Yarım demet maydanoz
- Bir tutam dereotu
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Malzemeleri hazırladıysanız kabak mücver tarifi için başlayabilirsiniz.
KABAK MÜCVER NASIL YAPILIR?
Kabak mücver tarifi arayanlar ve sofralarında duyurucu olduğu kadar leziz de bir tarifi uygulamak isteyenler için tarifimizi verelim.
Tarife öncelikle kabakları soyarak başlamalısınız. Ardından rendenin iri kısmını kullanarak rendelemelisiniz.
Yeşil soğan, maydanoz ve dereotunu küçük şekilde doğrayın.
Kabak mücver harcını hazırlamak için yumurtaları derin bir kaba kırın.
Üzerine un, pul biber, karabiber ve tuzu ekleyerek pürüzsüz kıvam elde edene kadar çırpın.
Kabakların suyunu sıkın ve doğranmış dereotu, yeşil soğan ve maydanozu eklenerek karıştırın. Mücver harcı böylece hazır olacak.
Mücveri tavada kızartmaya başlamak için teflon tavaya az miktarda sıvı yağ ekleyin.
Isınan yağın üzerine kabak harcından bir kaşık ya da kepçe yardımıyla alıp yağa dökün, çevirerek kızartın.
Her iki yüzü de kızaran mücverlerinizi kağıt havlu serdiğiniz tabağa çıkarın. Tüm mücverlerinizi bu şekilde kızarttıktan sonra yanına yoğurt da ekleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.