Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 limonun rendesi
- 1 limonun suyu
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı tuz
- Üzeri için:
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2-3 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı:
- Fırını 180 dereceye ayarlayın ve kek kalıbınızı yağlayıp unlayın.
- Yumurtaları ve şekeri mikserle köpürene kadar çırpın.
- Sıvı yağ, süt, limon suyu ve rendesini ekleyip çırpmaya devam edin.
- Unu, kabartma tozunu ve tuzu ekleyip spatula ile karıştırın. Karışımı kek kalıbına dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Kürdan testi yaparak kekin pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
- Kek fırında pişerken, üzeri için limonlu sos hazırlayın. Pudra şekerini limon suyu ile karıştırıp pürüzsüz bir sos elde edin.
- Kek fırından çıktıktan sonra 5-10 dakika dinlendirin. Ardından kekin üzerine limonlu sosu dökün.
- Oda sıcaklığında tamamen soğuduktan sonra dilimleyip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun!
İlgili Haberler