TABAN İÇİN:
200 gram kurabiye (tercihen bisküvi)
100 gram tereyağı (eritilmiş)
CHEESECAKE HARCI İÇİN:
500 gram labne peyniri
200 ml krema
1 su bardağı toz şeker
3 adet büyük boy yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
3 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı un
ÜZERİ İÇİN:
1 su bardağı krema
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Limon dilimleri veya rendelenmiş limon kabuğu (süslemek için)
YAPILIŞI:
Fırını 175 derecede ısıtın. Bir springform kek kalıbını (çıkarılabilir tabanlı kek kalıbı) yağlayın veya yağlı kağıt serin.
Kurabiyeleri bir mutfak robotunda veya posa haline getirerek bir torba içinde kırarak ezin. Eritilmiş tereyağını ekleyip iyice karıştırın.
Hazırladığınız karışımı kalıbın tabanına bastırarak düzgün bir taban oluşturun. Buzdolabında dinlenmeye alın.
Bir karıştırma kabında labne peyniri, krema ve toz şekeri iyice karıştırın. Yumurtaları tek tek ekleyerek her eklediğinizde karışımı iyice çırpın.
Vanilya özütü, limon kabuğu rendesi, limon suyu ve unu ekleyip homojen bir karışım elde edene kadar çırpın.
Hazırladığınız cheesecake harcını tabanın üstüne dökün ve düzgünce yayın. Fırına verip yaklaşık 45-50 dakika pişirin.
Cheesecake'in ortasının hafifçe sallandığını gördüğünüzde fırını kapatın ve cheesecake'i fırında soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve en az 4-6 saat dinlendirin.
Cheesecake buzdolabındayken, üzeri için kremayı ve pudra şekerini bir kabın içinde çırpın. Soğuyan cheesecake'in üzerine krema karışımını yayın.
Dilimlenmiş limonlar veya rendelenmiş limon kabuğu ile süsleyerek servis yapın.