İştahınızı bastıramıyor, her zaman damak tadınıza uygun lezzetler arıyorsanız yemek yapmaya büyük bir vakit ayırmalısınız. Ancak günümüzde çoğu kişi yoğun çalıştığı için maalesef mutfağa girmeye çok fazla vakit kalmıyor. Ancak dışarıdan yemek söylemenin maliyeti de bir hayli fazla. O halde hem uygun hem de leziz bir çıtır mantı tarifi için kolları sıvayın.
Çıtır mantı tarifi fırında olabileceği gibi tavada kızartılarak da yapılabiliyor. Vaktiniz azsa fırın yerine ocağı kullanarak, üstelik çok daha ucuza hazır mantıdan kızarmış mantı elde edebilirsiniz. Tabii ki leziz ve bol etli mantının yerini tutmayacaktır ama kısa süreli şipşak bir tarif arıyorsanız bunu mutlaka deneyin. Hazır mantı kullanmak istemeyen ve yine bol etli pratik tarif arayanlar içinse yufkadan çıtır mantı tarifi iyi bir alternatif olacaktır.
Peki, çıtır mantı tarifi hazır mantıdan nasıl uygulanacak?
KOLAY ÇITIR MANTI TARİFİ İÇİN MALZEMELER
Hazır mantıdan kızarmış mantı nasıl yapılır diye merak ediyorsanız işte sizin için tüm malzemeler şu şekilde:
- 1 paket dondurulmuş hazır mantı
- 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı domates salçası
- 1 diş sarımsak
- 2 litre su
- 4 yemek kaşığı yoğurt
En kolay yoldan çıtır mantı tarifi uygulamak için mutfağa geçtiyseniz ve malzemeleriniz de hazırsa işte başlıyoruz…
KOLAY ÇITIR MANTI TARİFİ NASIL YAPILIR?
Hazır mantıdan kızarmış mantı elde etmek için 2 litre sıcak suyu kaynatarak başlayabilirsiniz. Orta büyüklükte bir tencerede, orta ateşte kaynattığınız sudaki mantılarınızı 1 yemek kaşığı zeytinyağında 12 dakika pişirin.
Mantıları asla soğuk suya veya başka yere çıkarmadan, içine 1 bardak normal su dökerek altını kapatın.
Pişirme işlemi için wok türünde bir tavayı ısıtıp sıvıyağ ekleyerek 1 çay kaşığı kırmızı toz biberi kavurun.
Daha önceden haşladığınız mantıları süzgeç yardımıyla alıp yağa ekleyin.
Yaklaşık 5 dakika boyunca, üzerleri iyice kuruyup hafif pembeleşip kızarıncaya kadar zedelemeden karıştırın.
1 tatlı kaşığı tereyağını 1 çay kaşığı domates salçasıyla pişirin. Önceden hazırlanan sarımsaklı yoğurdu ve yağı mantının üzerine döküp servis edebilirsiniz.
Mantılarınızın yumuşamaması için yoğurdu ayrı da servis edebilir veya mantıların ortasında tabakta boşluk açarak yoğurdu buraya da koyabilirsiniz. Afiyet olsun.