MALZEMELER:
10 adet büyük boy kırmızı biber
1 su bardağı pirinç
1 adet orta boy soğan, doğranmış
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz, karabiber
Yarım demet maydanoz, ince doğranmış
2 su bardağı sıcak su
Limon dilimleri (servis için)
YAPILIŞI:
Pirinci bir kaba alın ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyerek 15 dakika kadar bekletin. Ardından suyu süzün.
Büyük boy bir tencerede zeytinyağını kızdırın. Doğranmış soğanı ekleyip yumuşayana kadar kavurun.
Kavrulmuş soğana salçaları ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
Süzdüğünüz pirinci ekleyin, birkaç dakika daha kavurun.
Pirincin üzerine 2 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Şeker, tuz ve karabiberi de ekleyip karıştırın.
Pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra ince doğranmış maydanozu ekleyin ve karıştırın.
Kırmızı biberlerin üst kısmını kesin ve içlerini temizleyin.
Hazırladığınız pirinçli harçla biberleri doldurun.
Bir tencerenin tabanına biberleri yan yana dizin.
Üzerlerine limon dilimleri yerleştirin.
Tencerenin tabanına 1 su bardağı suyu ekleyin ve kısık ateşte biberler yumuşayana kadar pişirin.
Piştikten sonra ocaktan alın ve ılımaya bırakın.
Servis yaparken üzerine limon dilimleri yerleştirebilirsiniz.