Kırmızı biberin en lezzetli hali! Arnavut Dolması tarifi

Kırmızı biberin en lezzetli hali! Arnavut Dolması tarifi

Dolma deyince kıymalı ya da pirinçli bir harç düşünürüz değil mi? Bu dolma tamamen sebzelerden oluşuyor ve inanılmaz lezzetli bir hale geliyor.

MALZEMELER:

10 adet büyük boy kırmızı biber

1 su bardağı pirinç

1 adet orta boy soğan, doğranmış

Yarım su bardağı zeytinyağı

1 çay kaşığı domates salçası

1 çay kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı toz şeker

Tuz, karabiber

Yarım demet maydanoz, ince doğranmış

2 su bardağı sıcak su

Limon dilimleri (servis için)

YAPILIŞI:

Pirinci bir kaba alın ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyerek 15 dakika kadar bekletin. Ardından suyu süzün.

Büyük boy bir tencerede zeytinyağını kızdırın. Doğranmış soğanı ekleyip yumuşayana kadar kavurun.

Kavrulmuş soğana salçaları ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.

Süzdüğünüz pirinci ekleyin, birkaç dakika daha kavurun.

Pirincin üzerine 2 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Şeker, tuz ve karabiberi de ekleyip karıştırın.

Pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra ince doğranmış maydanozu ekleyin ve karıştırın.

Kırmızı biberlerin üst kısmını kesin ve içlerini temizleyin.

Hazırladığınız pirinçli harçla biberleri doldurun.

Bir tencerenin tabanına biberleri yan yana dizin.

Üzerlerine limon dilimleri yerleştirin.

Tencerenin tabanına 1 su bardağı suyu ekleyin ve kısık ateşte biberler yumuşayana kadar pişirin.

Piştikten sonra ocaktan alın ve ılımaya bırakın.

Servis yaparken üzerine limon dilimleri yerleştirebilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.