MALZEMELER:
2 su bardağı pilavlık pirinç
2 tavuk göğsü, küp küp doğranmış
1 su bardağı bezelye (dondurulmuş veya taze)
1 büyük soğan, doğranmış
3 su bardağı tavuk suyu veya su
2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Pul biber (isteğe bağlı)
Bir tutam maydanoz (servis için)
YAPILIŞI:
Pilavlık pirinci iyice yıkayın ve süzün. Soğanı doğrayın.
Bir tencereye yağı koyun ve orta ateşte eritin. Doğranmış tavuk göğsünü ekleyin ve suyunu bırakıp çekene kadar kavurun.
Tavuğun yanına soğanı ekleyin ve soğanlar şeffaflaşana kadar kavurmaya devam edin.
Bezelyeleri ve pirinci ekleyin, birkaç dakika daha kavurun.
Tavuk suyunu veya suyu ve baharatları ekleyin. Tuz ve karabiberi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Tencerenin kapağını kapatın ve pilavı kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin (yaklaşık 15-20 dakika).
Pişen pilavın üzerine bir kağıt havlu veya temiz bir bez örterek dinlenmeye bırakın. Pilavı karıştırarak servis tabağına alın.
Üzerine taze doğranmış maydanoz ile servis yapın.