Misafirleriniz için enfes bir ikramlık arıyorsanız ya da tatlı krizinize kesin çözüm önerisi iyi gelecekse çikolatalı irmik tatlısı tarifi tam size göre. O halde bu lezzetli tatlının malzemelerini öğrenmelisiniz. Ardından basit tatlı olarak çikolatalı irmik tatlısı tarifini uygulamaya geçebilirsiniz.
MALZEMELER:
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
3 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
2 yemek kaşığı kakao
Yarım su bardağı çikolata rendesi veya parçaları
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık
Yarım su bardağı hindistan cevizi
YAPILIŞI:
Bir tencereye sütü, toz şekeri ve tereyağını ekleyin. Ocağın altını açıp orta ateşte kaynamaya bırakın.
Süt kaynayınca irmiği yavaş yavaş ekleyin ve sürekli karıştırarak topaklanmamasını sağlayın.
İrmiği ekledikten sonra kakao ve çikolatayı da eklemelisiniz.
Karıştırarak koyu kıvamlı bir muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Ocaktan aldıktan sonra ceviz veya fındık ekleyip karıştırın.
Servis yapacağınız kaselere veya kuplara muhallebiyi paylaştırın.
Üzerlerine isteğe bağlı olarak hindistancevizi serpip servis yapabilirsiniz.
Tatlıları oda sıcaklığında ılınınca buzdolabına kaldırarak soğumasını sağlayabilirsiniz.
Soğuduktan sonra tabaklara alarak servisini gerçekleştirebilirsiniz. Afiyet olsun.