Lezzetli ve pratik: Etimek tatlısı tarifi

Lezzetli ve pratik: Etimek tatlısı tarifi

Güzel bir yemeğin ardından en iyi olacak şey hafif ve pratik bir tatlıdır. İşte, aradığınız o pratik ve lezzetli tatlı etmek tarifi...

MALZEMELER:

12 dilim tuzsuz etimek

2 su bardağı süt

2 yemek kaşığı toz şeker

1 yemek kaşığı nişasta

1 paket vanilya

Hindistan cevizi rendesi (isteğe bağlı)

Ceviz içi veya fındık içi (üzeri için)

YAPILIŞI:

Öncelikle süt, toz şeker, nişasta ve vanilyayı bir tencereye alın.

Orta ateşte sürekli karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Koyulaşmaya başladığında ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Derin bir kaseye süt karışımından bir miktar alın ve etimek dilimlerini bu karışımla ıslatın. Islattığınız etimekleri borcam veya servis tabağına dizin.

Üzerine hazırladığınız muhallebi karışımının yarısını dökün. Ardından tekrar etimek dilimlerini süt ile ıslatıp muhallebinin üzerine yerleştirin.

Kalan muhallebiyi de etimeklerin üzerine dökün ve düzgünce yayın.

Üzerini ceviz içi veya fındık içi ile süsleyin. İsteğe bağlı olarak hindistan cevizi rendesi serpebilirsiniz.

Tatlıyı buzdolabında en az 1-2 saat dinlendirin, daha iyisi bir gece bekletmek.

Servis yapmadan önce dilimleyerek servis edebilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.