MALZEMELER:
12 dilim tuzsuz etimek
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Hindistan cevizi rendesi (isteğe bağlı)
Ceviz içi veya fındık içi (üzeri için)
YAPILIŞI:
Öncelikle süt, toz şeker, nişasta ve vanilyayı bir tencereye alın.
Orta ateşte sürekli karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Koyulaşmaya başladığında ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Derin bir kaseye süt karışımından bir miktar alın ve etimek dilimlerini bu karışımla ıslatın. Islattığınız etimekleri borcam veya servis tabağına dizin.
Üzerine hazırladığınız muhallebi karışımının yarısını dökün. Ardından tekrar etimek dilimlerini süt ile ıslatıp muhallebinin üzerine yerleştirin.
Kalan muhallebiyi de etimeklerin üzerine dökün ve düzgünce yayın.
Üzerini ceviz içi veya fındık içi ile süsleyin. İsteğe bağlı olarak hindistan cevizi rendesi serpebilirsiniz.
Tatlıyı buzdolabında en az 1-2 saat dinlendirin, daha iyisi bir gece bekletmek.
Servis yapmadan önce dilimleyerek servis edebilirsiniz.