MALZEMELER:
TABAN İÇİN:
200 gram bisküvi
100 gram tereyağı (eritilmiş)
CHEESECAKE İÇİN:
500 gram labne peyniri
200 ml krema
150 gram toz şeker
3 yumurta
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 tatlı kaşığı vanilya
200 gram frambuaz (taze veya dondurulmuş)
ÜZERİ İÇİN:
Frambuaz veya mevsim meyveleri (isteğe bağlı)
YAPILIŞI:
Fırını 160°C'ye ısıtın. Bir kelepçeli kek kalıbını yağlayın veya yağlı kağıt ile kaplayın.
Bisküvileri rondodan geçirerek ufalayın veya bir torba içine koyarak döverek ezin. Eritilmiş tereyağıyla birlikte karıştırın.
Hazırladığınız karışımı kek kalıbının tabanına bastırarak yayın.
Düzeltmek için tabanı düz bir zeminde bastırarak sıkıştırın. Buzdolabında dinlenmesi için kenara alın.
Bir karıştırma kabında labne peyniri, krema ve toz şekeri pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
Yumurtaları teker teker ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Mısır nişastası ve vanilya ekleyin, iyice karıştırın.
Son olarak frambuazları ekleyip karıştırın. Bazılarını üzeri için ayırabilirsiniz.
Hazırladığınız karışımı tabanın üstüne dökün ve düzeltmek için bir spatula veya arka kısmı düz bir kaşık kullanarak yayın.
Önceden ısıtılmış fırında cheesecake'i yaklaşık 45-50 dakika pişirin.
Cheesecake kenarları hafifçe kızarana kadar pişirin ama merkezi hala hafifçe sallanabilir olmalı.
Fırından çıkarıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın, ardından buzdolabında en az 4 saat veya tercihen bir gece boyunca iyice soğutun.
Dilimleyip üzerini frambuaz veya mevsim meyveleri ile süsleyerek servis yapın.