MALZEMELER:
1 su bardağı tereyağı (oda sıcaklığında)
1 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya özütü veya vanilya şeker
2.5 su bardağı un
1/2 su bardağı susam
YAPILIŞI:
Fırını önceden 180 dereceye ısıtın.
Bir karıştırma kabında oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ile pudra şekerini iyice çırpın.
Yumurtayı ekleyin ve karışımı homojen bir kıvam alana kadar çırpın.
Vanilya özütünü veya vanilya şekeri ekleyin ve karıştırın.
Unu azar azar ekleyerek yoğurun ve yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avuç içiyle yuvarlayarak top şekli verin.
Hazırladığınız topları susama bulayarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
Önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika veya altın rengini alana kadar pişirin.
Fırından çıkan kurabiyeleri fırın tepsisinden alıp soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.