- 1 paket baklavalık yufka
- 250 gram tuzsuz tereyağı veya margarin
- 2 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık içi
- Şerbeti İçin:
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 dilim limon veya birkaç damla limon suyu
- Bir tutam taze veya toz tarçın (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Öncelikle şerbeti hazırlayarak başlayın. Bunun için şeker ve suyu bir tencerede karıştırın ve kaynamaya bırakın.
- Şeker eriyip su kaynadıktan sonra limon dilimini veya limon suyunu ekleyin.
- Şerbet, kıvamını alana kadar yaklaşık 15-20 dakika kaynatın. İsteğe göre içine tarçın ekleyebilirsiniz. Şerbet hazır olduğunda ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Tereyağını veya margarini eritin. Fırça veya kaşık yardımıyla tepsiyi yağlayın.
- Baklavalık yufkayı tezgaha serin. Üzerine erittiğiniz tereyağından sürün.
- Bir başka yufkayı üzerine serin ve ona da tereyağı sürün. Bu şekilde baklava yufkalarını sırayla üst üste dizin, en üst katın üzerine de tereyağı sürün.
- Yufkaları istediğiniz büyüklükte keserek dilimleyin. Genellikle kare veya dikdörtgen dilimler tercih edilir.
- Hazırladığınız yufka dilimlerinin arasına ceviz veya fındık içi koyun.
- Rulo şeklinde sarın ve yağladığınız tepsiye yerleştirin.
- Tüm baklavaları bu şekilde hazırlayıp tepsiye dizdikten sonra, 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Bu genellikle yaklaşık 30-40 dakika sürebilir, fakat fırından fırına değişebilir, kontrol etmekte fayda var.
- Fırından çıkan sıcak baklavaların üzerine soğumuş olan şerbeti dökün. Baklavaların şerbeti çekmesi için biraz bekletin.
- Şerbetini çeken baklavaları servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun!
İlgili Haberler