Bayramlar baklavasıyla meşhur. Ancak sağlığınız el vermiyorsa baklava yapmak veya ikram edilen baklavaları tüketmek için kendinizi zorlamayın. Bunun yerine daha sağlıklı seçeneklere yönelebilirsiniz. Üstelik misafirlerinize de ikram edebilirsiniz.
Sizin için bayramda damaklarınızı şenlendirecek ve aynı zamanda da sağlığınızı bozmayacak bir tarif düşündük. Kuru incir dolması, hem yapımı kolay hem de tüketmesi keyifli en güzel alternatifler arasında yer alıyor. Peki, kuru incir dolması nasıl yapılır?
KURU İNCİR DOLMASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER
15 adet kuru incir
Bir küçük paket ceviz
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı elma suyu konsantresi
Üzeri için toz tarçın
KURU İNCİR DOLMASI TARİFİ
Evde sağlıklı bir atıştırmalık ve aynı zamanda leziz bir tatlı arayanlar için kolay olacak bu tarifin detaylarına geçelim.
Kuru incirleri sıcak suda bir süre bekleterek yumuşamasını sağlayın. Sonrasında uçlarını keserek içlerini cevizle doldurun. Bu incirleri bir fırın tepsisine dizin.
Ayrı bir yerde 1 su bardağı sütün içerisine yarım çay bardağı elma suyu konsantresi ekleyerek karıştırın. Bu karışımı sonra incirlerin üzerine dökün. Fırında incirler sütü çekene kadar pişirin. Üzerine toz tarçın ekleyerek servis edebilirsiniz.
Kişi başı 1-2 tane tüketebilirsiniz.