MALZEMELER:
1 su bardağı su
100 gram tereyağı veya margarin
1 çay kaşığı toz şeker
Bir tutam tuz
1 su bardağı un
4 adet yumurta
KREMASI İÇİN:
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1/2 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 yumurta sarısı
ÇİKOLATA SOSU İÇİN:
100 gram bitter çikolata
1 su bardağı krema
2 yemek kaşığı toz şeker (isteğe bağlı)
YAPILIŞI:
İlk olarak kremayı hazırlayın. Bir tencerede sütü, unu, nişastayı, toz şekeri ve vanilyayı karıştırın. Yumurta sarısını ekleyin ve koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
Kremayı soğumaya bırakın.
Profiterol hamurunu hazırlamak için, suyu, tereyağını, toz şekeri ve tuzu bir tencerede kaynatın.
Kaynayan karışıma unu ekleyin ve tahta kaşıkla karıştırarak pürüzsüz bir hamur elde edene kadar pişirin.
Hamur biraz soğuduktan sonra, yumurtaları teker teker ekleyerek iyice karıştırın.
Hamurun kıvamı pürüzsüz olmalıdır.
Hamuru yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine yuvarlak şekiller vererek sıkın.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Pişen profiterollerin içini bir bıçak yardımıyla hafifçe açın ve soğuyan kremayla doldurun.
Çikolata sosu için, bir tencerede kremayı ısıtın ve çikolatayı ekleyerek eritin. İsteğe bağlı olarak toz şekeri ekleyebilirsiniz.
Profiterollerin üzerine çikolata sosunu dökün ve servis yapın.