Ramazan’ın sevilen lezzetlerinden biri de, Osmanlı’dan bugüne kadar gelen şerbetler.. farklı arama aramalarda yapılan ev yapımı şerbetler hem lezzet bakımından hem de sağlık açısından ramazan sofralarında olması gereken içeceklerden biri olarak ön plana çıkıyor
Türk mutfağının vazgeçilmezi sayılan bu içecekler iftar sofralarında da özel bir yere sahip.
İste evinizin mutfağında katkı maddesi olmadan hazırlayabileceğiniz Ramazan şerbeti tarifi….
MALZEMELER
4 su bardağı su
2 su bardağı şeker
1-2 dilim limon
3-4 adet karanfil
1 çay kaşığı gül suyu (opsiyonel, aroma için)
YAPILIŞI
Bir tencereye suyu ekleyin ve kaynatmaya başlayın.
Kaynayan suya şeker ve dilimlenmiş limon dilimlerini ekleyin.
Karanfilleri ekleyin ve karıştırarak şekerin erimesini sağlayın.
Şerbeti kısık ateşte yaklaşık 10-15 dakika kaynatın. Şerbetin kıvamı hafifçe yoğunlaşmalıdır.
Aromatik bir tat katmak için isteğe bağlı olarak gül suyu ekleyebilirsiniz.
Şerbeti ocaktan alın ve soğumaya bırakın.