MALZEMELER:
HAMURU İÇİN:
2 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı su
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
İÇ HARCI İÇİN:
300 gram kıyma
2 orta boy soğan
2 yemek kaşığı biber salçası
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber, kimyon
Sıvı yağ (kavurma için)
İsteğe bağlı: Antep ya da ceviz içi
SOSU İÇİN:
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı su
Tuz, karabiber
YAPILIŞI:
İlk olarak iç harcı hazırlayın. Soğanları ince ince doğrayın ve bir tavada sıvı yağ ile kavurun.
Üzerine kıymayı ekleyin ve kavrulana kadar pişirin.
Salçayı ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun. Baharatlarını ekleyip, kıyma iyice pişene kadar pişirin.
Son olarak ince doğranmış maydanozları ekleyin ve karıştırın.
İsteğe bağlı olarak iç harca ceviz de ekleyebilirsiniz.
Hamuru için, ince bulguru derin bir kaseye alın. Üzerine sıcak suyu ve tuzu ekleyin. Karıştırın ve bulgur suyu çekene kadar bekletin.
Daha sonra zeytinyağını ekleyin ve yoğurun. Bulgur hamurunu yoğurarak yumuşatın.
Bulgur hamurundan küçük parçalar koparın ve avucunuzda yuvarlayarak açın.
Ortasına iç harçtan koyun ve hamuru kapatıp yuvarlayarak içli köfte şekli verin.
Tüm içli köfteleri bu şekilde hazırlayın. Bir tencerede suyu kaynatın ve içli köfteleri içine atarak pişirin. İçli köfteler suyun üstüne çıkana kadar pişirin.
Sosu için, bir tavada tereyağını eritin ve salçaları ekleyin.
Kokusu çıkana kadar kavurun. Üzerine suyu ekleyin ve kaynatın.
İçli köfteler piştikten sonra servis tabağına alın ve üzerine hazırladığınız sosu gezdirerek servis yapın.