Profiterolü tam kıvamında tutturmak ve lezzetli bir şekilde yapmak zaman aldığından dolayı ev hanimlari sıklıkla profiterol tarifini internet üzerinden aratarak en iyi tarifi bulmaya çalışıyor.
İste size misafirleriniz için hazırlayabilecekniz mükemmel bir profiterol tatlısı tarifi veriyoruz. Yapımı hem sizi yormayacak hem de zamanınızı almayacak. Profiterolü bir de bu tarifle deneyin…
TABAK TABAK YEDİREN O TARİF
Malzemeler:
1 su bardağı su
Yarım su bardağı tereyağı veya margarin
1 su bardağı un
4 adet yumurta
Kreması için: 2 su bardağı süt, 3 yemek kaşığı un, 3 yemek kaşığı toz şeker, 1 yumurta sarısı, 1 paket vanilya özütü
Çikolata sosu için: 100 gram bitter çikolata, 1 su bardağı süt, 1 yemek kaşığı toz şeker
Yapılışı:
Su ve tereyağını kaynatın, unu ekleyip karıştırarak topaklanmaması için pişirin.
Ocaktan alıp yumurtaları teker teker ekleyin, her birini iyice karıştırarak ekleyin.
Hamuru sıkma torbasına alıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine küçük parçalar halinde sıkın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Soğuyan profiterollerin içlerine hazırladığınız kremayı sıkın veya bir kaşıkla doldurun.
Çikolata sosu için çikolatayı benmari usulü eritin, içine süt ve toz şekeri ekleyip karıştırarak sos kıvamına gelene kadar pişirin.