Tam kıvamında kısır tarifi 'Mutlaka bu malzemeyi de ekleyin'

Tam kıvamında kısır tarifi 'Mutlaka bu malzemeyi de ekleyin'

Ramazan bayramında misafirlere ikram edebileceğiniz kısırın püf noktaları bu tarifte yer alıyor

Kısır Türk mutfağında bulgurla yapabileceğiniz harika bir meze olarak ön plana çıkıyor. Üstelik ev hanimlari günlerde, arkadaş veya akraba toplantılarında pratik olduğu gerekçesiyle sıklıkla bu garnitürü tercih ediyor.

Yapımı kolay gibi görünse de tane tane ağızda dağılan kıvamı yerinde bir kısır yapmak yapmak o kadar da kolay değil. Kısırı lezzetini tutturabilmek için bazı püf noktaları bilmeniz gerekiyor.

İşte tam kıvamında kısırın tarifi

Malzemeler:

1 su bardağı ince bulgur

1 su bardağı sıcak su

2 yemek kaşığı domates salçası

2 yemek kaşığı biber salçası

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 limonun suyu

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı kimyon

1/2 demet maydanoz, ince kıyılmış

2-3 adet yeşil soğan, ince kıyılmış

Yapılışı:

Bulguru geniş bir kaba alın ve üzerine sıcak suyu ekleyip karıştırın. Üzerini kapatarak 10-15 dakika bekletin.

Bulgur suyunu çektikten sonra içine domates salçası, biber salçası, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve kimyonu ekleyin, iyice karıştırın.

İnce kıyılmış maydanoz ve yeşil soğanı bulgur karışımına ekleyip tekrar karıştırın.

Hazırladığınız kısırı servis tabağına alarak servis yapın.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.