Kaynana çatlatan aypare tatlısı tarifi

Kaynana çatlatan aypare tatlısı tarifi

Ağızda dağılıp giden, tadına doyum olmayan enfes aypare tatlısı tarifi...

MALZEMELER:

HAMUR İÇİN:

2 su bardağı un

1 çay bardağı yoğurt

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 yumurta

Yarım paket kabartma tozu

Bir tutam tuz

İÇ HARCI İÇİN:

1 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık

ŞERBET İÇİN:

3 su bardağı su

3 su bardağı toz şeker

Yarım limonun suyu

YAPILIŞI:

Öncelikle şerbeti hazırlamak için suyu ve şekeri derin bir tencerede kaynatın. Şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.

Şerbet kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin ve birkaç dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Soğumaya bırakın.

Hamur için, yoğurt, sıvı yağ, yumurta ve tuzu bir kabın içinde çırpın.

Ardından un ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru streç filmle sarıp dinlenmeye bırakın.

Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle açın. Ortasına dövülmüş ceviz veya fındık koyun ve hamuru kapatıp yuvarlayarak şekil verin. Bütün hamuru bu şekilde hazırlayın.

Hazırladığınız hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altın rengini alana kadar pişirin.

Fırından çıkan sıcak tatlıların üzerine soğuk şerbeti dökün. Şerbeti tatlıların üzerine eşit şekilde dağıtın ve tatlıları şerbetin içinde birkaç dakika bekletin.

Şerbetini çeken tatlıları servis tabağına alın ve soğuduktan sonra servis yapın.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.