Lezzetli mezeler arasında yer alan humus, adeta damaklarınızı lezzetinden çatlatacak güzellikte uygulanabilir. Hatay usulü humus tarifi nasıl yapılır bilirseniz, misafirlerinizi etkilemenizin en güzel yolunu bulmuş olabilirsiniz. O halde işte sizin için bu enfes lezzetin tarifi…
HATAY USULÜ HUMUS TARİFİ İÇİN MALZEMELER
2 su bardağı nohut (haşlanmış, kabukları alınmış)
1,5 çay bardağı ılık su
Humusu için;
1 çay bardağı ılık su
4 yemek kaşığı tahin
1,5 çay kaşığı kimyon
1 tam limonun suyu
Tuz
1-2 diş sarımsak (isteğe göre konulabilir)
Üstünü süslemek için;
Kıyılmış maydanoz, nane
Domates
Kırmızı pul biber
Kimyon
Zeytinyağı
Kornişon turşu ve süs biber turşusu
Malzemelerinizi hazırladıysanız humus tarifi için kolları sıvayabilirsiniz. O halde Hatay usulü humus tarifi nasıl olur?
HATAY USULÜ HUMUS TARİFİ
Nohutları bir gece önceden ıslatıp ardından düdüklü tencerede haşlamanız gerekiyor.
Daha sonra tencereye alıp üzerine tekrar su koyup, çatlaması ve kabukların kolay soyulması için yaklaşık 1-1,5 su bardağı sıcak suda kaynatın.
Haşlanıp çatlamış nohutların kabuklarını ayırın. Kabuksuz nohut içlerini 1,5 çay bardağı suyla birlikte tencereye alıp, ocağa koyun. Tahta kaşıkla karıştırarak suyu çekmesini sağlayın.
Tencerenin altını kapattıktan sonra nohutları el blenderinden geçirin. Katı bir kıvam elde edeceksiniz.
Üstüne 1 çay bardağı kadar su ekleyip seyreltin, ocağı tekrar açıp katılaşan karışımı bu şekilde biraz yumuşatın.
Püre şekline gelen nohutu ocaktan alıp tahin, limon suyu, tuz ve kimyonu ekleyerek blenderla iyice karıştırın.
Servis tabağınıza alıp yayın ve üzerinde 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin.
Kimyon, kıyılmış maydanoz, nane, pul kırmızıbiber, kornişon turşu ve süs biber ile süsleyerek servise hazır hale getirin. MasterChef humus tarifi işte bu kadar kolay
Afiyet olsun.