Ezogelin çorbası tarifi

Ezogelin çorbası tarifi

Zenginliği ile kendini kanıtlamış mutfağımıza özgü olan, çok sevilen ezogelin çorbası tarifi...

MALZEMELER:

1 su bardağı kırmızı mercimek

1 su bardağı pilavlık bulgur

1 adet soğan

2 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

8 su bardağı su veya tavuk suyu

2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ

1 yemek kaşığı kırmızı biber

Tuz, karabiber

Pul biber (isteğe bağlı)

Limon suyu (isteğe bağlı)

Taze nane veya maydanoz (servis için)

YAPILIŞI:

Kırmızı mercimeği yıkayıp süzün ve bir tencereye alın. Üzerine su ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirin.

Ayrı bir tencerede bulguru yıkayıp süzün.

Soğanı yemeklik doğrayın ve tereyağında veya sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun.

Kavrulan soğanın üzerine domates salçası ve biber salçasını ekleyip kavurmaya devam edin.

Üzerine haşlanmış mercimekleri ve suyunu ekleyin. Bulguru da tencereye alın.

Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biberi ekleyin. Tüm malzemeler bir arada kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın.

Çorba kıvamını aldığında ocaktan alın. İsteğe bağlı olarak içine birkaç damla limon suyu ekleyebilirsiniz.

Servis yapmadan önce üzerine taze nane veya maydanoz serpiştirerek sıcak olarak servis edin.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.