Domates çorbası tarifi

Domates çorbası tarifi

Tadı damağınızda yer edecek, içtikçe içmek isteyeceğiniz nefis domates çorbası tarifi.

Malzemeler:

  • 6 adet orta boy domates
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
  • 4 su bardağı tavuk veya sebze suyu
  • 1 çay bardağı krema (isteğe bağlı)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
  • Maydanoz veya taze nane (servis için)

Yapılışı:

  • Domatesleri kaynar suyun içine atıp kabuklarını soyun ve doğrayın. Dilerseniz domatesleri rendeleyerek de kullanabilirsiniz.
  • Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın.
  • Bir tencerede tereyağını veya sıvı yağı eritin. Doğradığınız soğanı ve sarımsağı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
  • Domates salçasını ekleyip kısa bir süre daha kavurun.
  • Doğradığınız domatesleri tencereye ekleyin ve birkaç dakika karıştırarak pişirin.
  • Tavuk veya sebze suyunu ekleyin. Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak kırmızı pul biberi ekleyin.
  • Çorbanın kısık ateşte yaklaşık 20-25 dakika kadar pişmesini sağlayın. Domatesler iyice yumuşamalı.
  • Pişen çorbayı blender veya çırpıcı ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice çırpın.
  • Servis yapmadan önce içine krema ekleyerek krema ile çırpın (isteğe bağlı).
  • Servis yaparken üzerine maydanoz veya taze nane yapraklarıyla süsleyerek sıcak olarak servis edin.
  • Afiyet olsun! Bu tariften yaklaşık 4-6 kişilik bir porsiyon elde edebilirsiniz. Dilerseniz yanında taze ekmek veya galeta ile servis yapabilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.