Ispanaklı kek tarifi

Ispanaklı kek tarifi

Ispanaklı kek hem sağlıklı hem de lezzetli bir atıştırmalık veya kahvaltılık olarak tercih edilebilir. İşte leziz ıspanaklı kek tarifi...

MALZEMELER:

2 su bardağı ıspanak (iyice yıkanmış ve doğranmış)

3 adet yumurta

1 su bardağı yoğurt

Yarım su bardağı sıvı yağ (tercihen zeytinyağı)

1 su bardağı toz şeker

2 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

Yarım çay kaşığı tuz

Bir tutam rendelenmiş peynir (isteğe bağlı)

YAPILIŞI:

Fırını 180 dereceye ayarlayın ve kek kalıbını yağlayıp unlayın veya pişirme kağıdı serin.

Ispanağı ince doğrayın veya rondodan geçirerek püre haline getirin.

Geniş bir karıştırma kabında yumurtaları ve şekeri güzelce çırpın.

Yoğurdu ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin.

Ardından doğranmış veya püre haline getirilmiş ıspanağı ekleyin ve karıştırın.

Unu, kabartma tozunu ve tuzu ekleyip homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. Bu aşamada isterseniz rendelenmiş peyniri de ekleyebilirsiniz.

Hazırladığınız karışımı kek kalıbına dökün ve üzerini düzeltin.

Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirin. Kekin pişip pişmediğini kürdan testi yaparak kontrol edebilirsiniz. Kürdanı keke batırın, temiz çıkarsa kek pişmiş demektir.

Pişen keki fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Ardından dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Ispanaklı kek tarifini dilerseniz üzerine pudra şekeri serperek veya çikolata sosuyla süsleyerek de servis edebilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.