MALZEMELER:
2 su bardağı un
Yarım çay bardağı ılık su
1 paket maya
1 tatlı kaşığı şeker
Yarım tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
SOS İÇİN:
1 su bardağı domates sosu
1 diş rendelenmiş sarımsak
1 tatlı kaşığı kuru kekik
Tuz ve karabiber
ÜZERİ İÇİN:
Dilimlenmiş sucuk ve sosis (isteğe bağlı)
Rendelenmiş kaşar peyniri
Mantar, yeşil biber, domates (isteğe bağlı)
YAPILIŞI:
Unu geniş bir kaseye alın. Ortasını havuz gibi açın.
Ilık suyu, mayayı, şekeri ve tuzu ekleyip karıştırın. Mayanın kabarması için 5-10 dakika bekleyin.
Kabaran mayalı karışımın üzerine zeytinyağını ekleyin ve yavaşça unu karıştırarak ekleyin.
Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp, ılık bir ortamda 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamuru unlanmış bir zeminde merdane yardımıyla istediğiniz kalınlıkta açın.
Hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
Domates sosunu hazırlamak için, domates sosunu bir kasede sarımsak, kekik, tuz ve karabiberle karıştırın.
Hazırladığınız sosu pizza tabanının üzerine yayın.
Üzerine dilimlenmiş sucuk, sosis gibi malzemeleri ve isteğe bağlı olarak mantar, yeşil biber, domates gibi sebzeleri ekleyin.
Rendelenmiş kaşar peynirini de üzerine serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 200°C fırında pizza kenarları kızarıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
Fırından çıkan sıcak pizzanızı dilimleyerek servis yapın.