Meyveli pasta tarifi

Meyveli pasta tarifi

Size pastanenin yolunu unutturacak nefis meyveli pasta tarifi

Malzemeler:

Keki için:

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Kreması için:

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için:

  • Çilek, muz, kivi gibi meyveler
  • Damla çikolata veya hindistancevizi rendesi (isteğe bağlı)
  • Yapılışı:
  • Fırını 180 dereceye ısıtın. Kek için yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpın.
  • Sıvı malzemeleri (süt ve sıvı yağ) ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip spatula veya düşük devirde mikserle karıştırın. Kek hamurunu yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş kek kalıbına dökün.
  • Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin. Kürdan testi yaparak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Keki fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
  • Kreması için, bir tencerede süt, un, nişasta, toz şeker ve vanilyayı karıştırarak pişirin. Koyu bir kıvam alınca ocaktan alın, içine tereyağını ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın.
  • Soğuyan keki 2 veya 3 kat olacak şekilde dilimleyin. Her dilimin arasına hazırladığınız kremadan sürün. Üzerini ve yanlarını da krema ile kaplayın.
  • Dilimlediğiniz meyveleri pastanın üzerine düzenleyin. Üzerini damla çikolata veya hindistancevizi rendesi ile süsleyebilirsiniz.
  • Pastayı buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin. Servis yapmadan önce dilimleyerek servis edebilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.