Ağızda dağılan cevizli kurabiye tarifi

Ağızda dağılan cevizli kurabiye tarifi

Kıyır kıyır lezzetli cevizli kurabiye tarifi...

MALZEMELER:

1 su bardağı tereyağı (oda sıcaklığında)

1 su bardağı pudra şekeri

1 çay bardağı sıvı yağ

1 yumurta

1 paket vanilin

1 paket kabartma tozu

Yaklaşık 3,5 - 4 su bardağı un

1 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi

YAPILIŞI:

Derin bir karıştırma kabında oda sıcaklığındaki tereyağını ve pudra şekerini iyice karıştırın.

Sıvı yağı ekleyip tekrar karıştırın. Yumurtayı da ekleyip karıştırmaya devam edin.

Kabartma tozu ve vanilini ilave edin, ardından azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içiyle yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.

Her kurabiyenin üzerine birer parça iri dövülmüş ceviz yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 180°C fırında kurabiyeler hafifçe altın rengini alana kadar pişirin (yaklaşık 15-20 dakika).

Fırından çıkardıktan sonra kurabiyeleri tepside 5 dakika kadar dinlendirin, ardından tel bir ızgara üzerine alarak tamamen soğumalarını sağlayın.

Soğuyan cevizli kurabiyeleri servis yapabilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.