MALZEMELER:
4 adet yufka
4-5 dal pırasa
1 büyük boy soğan
Yarım su bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber
İsteğe bağlı olarak beyaz peynir veya lor peyniri
YAPILIŞI:
İlk olarak pırasaları ve soğanı iyice yıkayıp temizleyin. Pırasaları ince ince doğrayın, soğanı da küçük küçük doğrayın.
Tavaya sıvı yağı alın ve üzerine doğradığınız pırasa ve soğanı ekleyin. Sotelemeye başlayın. Pırasalar yumuşayana kadar kısık ateşte soteleyin.
Sotelediğiniz pırasa ve soğana tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın. Ardından ocağı kapatıp soğumaya bırakın.
Bir yufkayı tezgaha serin. Üzerine sıvı yağ sürün ve ikinci yufkayı yerleştirin. Bu şekilde 4 yufkayı üst üste serin.
Üst üste koyduğunuz yufkaların üzerine hazırladığınız pırasalı harcı yayın. Eğer isterseniz içine beyaz peynir veya lor peyniri de ekleyebilirsiniz.
Yufkaları rulo şeklinde sarın ve ortadan ikiye kesin. Her bir parçayı halka şeklinde sararak tepsiye dizin.
Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Pişen pırasalı börekleri fırından çıkarıp sıcak ya da ılık olarak servis yapabilirsiniz.