Çıtır çıtır pırasalı börek tarifi

Çıtır çıtır pırasalı börek tarifi

Pırasalı börek hem lezzetli, hem ekonomik hem de farklı bir tat. Özellikle de az yufkayla çok kişiyi doyurmak isteyenler için leziz pırasalı börek tarifi...

MALZEMELER:

4 adet yufka

4-5 dal pırasa

1 büyük boy soğan

Yarım su bardağı sıvı yağ

Tuz, karabiber

İsteğe bağlı olarak beyaz peynir veya lor peyniri

YAPILIŞI:

İlk olarak pırasaları ve soğanı iyice yıkayıp temizleyin. Pırasaları ince ince doğrayın, soğanı da küçük küçük doğrayın.

Tavaya sıvı yağı alın ve üzerine doğradığınız pırasa ve soğanı ekleyin. Sotelemeye başlayın. Pırasalar yumuşayana kadar kısık ateşte soteleyin.

Sotelediğiniz pırasa ve soğana tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın. Ardından ocağı kapatıp soğumaya bırakın.

Bir yufkayı tezgaha serin. Üzerine sıvı yağ sürün ve ikinci yufkayı yerleştirin. Bu şekilde 4 yufkayı üst üste serin.

Üst üste koyduğunuz yufkaların üzerine hazırladığınız pırasalı harcı yayın. Eğer isterseniz içine beyaz peynir veya lor peyniri de ekleyebilirsiniz.

Yufkaları rulo şeklinde sarın ve ortadan ikiye kesin. Her bir parçayı halka şeklinde sararak tepsiye dizin.

Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Pişen pırasalı börekleri fırından çıkarıp sıcak ya da ılık olarak servis yapabilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.