MALZEMELER:
1 su bardağı tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
1 yemek kaşığı sirke veya limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (yaklaşık 3-4 su bardağı)
ÜZERİ İÇİN:
Susam, çörek otu veya haşhaş tohumu
YAPILIŞI:
Geniş bir karıştırma kabında oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını ve sıvı yağı iyice karıştırın.
Üzerine yumurta (biri hariç), sirke veya limon suyu, tuz, şeker ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
Yavaş yavaş un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurunuzun kıvamı çok sert olmamalı, ama çok yumuşak da olmamalı. İhtiyaca göre un ilavesi yapabilirsiniz.
Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
Üzerlerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün ve istediğiniz ürünle (susam, çörek otu veya haşhaş tohumu) süsleyin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri hafifçe kızarana kadar pişirin. Pişme süresi genellikle 15-20 dakika arasında değişebilir, bu nedenle kontrol etmekte fayda var.
Fırından çıkan tuzlu kurabiyeleri ılındıktan sonra servis yapabilirsiniz.