MALZEMELER:
KEK İÇİN:
1,5 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı kakao
1 çay kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı karbonat
1/4 çay kaşığı tuz
2 yumurta
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
KREMASI İÇİN:
1 su bardağı krema
100 gram bitter çikolata
1 yemek kaşığı pudra şekeri
ÜZERİ İÇİN:
2 adet muz
Çikolata sosu (isteğe bağlı)
YAPILIŞI:
Öncelikle fırını 180 dereceye ayarlayın ve muffin kalıplarını yağlayın veya kağıt kalıplarla kaplayın.
Kek için, bir karıştırma kabında un, toz şeker, kakao, kabartma tozu, karbonat ve tuzu karıştırın.
Başka bir kapta yumurtaları çırpın. Üzerine süt, sıvı yağ ve vanilya özütünü ekleyip karıştırın.
Kuru malzemeleri, ıslak malzemelere ekleyerek homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın.
Hazırladığınız karışımı muffin kalıplarına paylaştırın ve önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Kürdan testi yaparak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
Kreması için, bir tencerede kremayı ısıtın ve içine küçük parçalara böldüğünüz bitter çikolatayı ekleyerek eritin.
Pudra şekerini ekleyip karıştırın ve kıvamı iyice koyulaşıncaya kadar pişirin.
Ardından ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Soğuyan keklerin üzerine çikolatalı kremayı sürün ve dilimlediğiniz muzları üzerlerine yerleştirin.
İsteğe bağlı olarak çikolata sosuyla süsleyerek servis yapabilirsiniz.