Kıyır kıyır bayram tatlısı şekekerpare nasıl yapılır 'İşte enfes şekerpare tarifi

Kıyır kıyır bayram tatlısı şekekerpare nasıl yapılır 'İşte enfes şekerpare tarifi

Birçok kişinin sevdiği şerbetli tatlılar arasında yer alan şekerpare tarifi için hazır mısınız? O halde malzemelerinizi hazırlayın…

Şerbetli tatlılar pek çok kişinin favorisidir. Ramazanda veya bayramda da özel olarak tercih edilen şekerpare tarifi herkes tarafından bilinmese de aslında çok kolay. Pastanelerden kolayca satın alabileceğiniz şekerpare nasıl yapılır diye merak ediyorsanız, haydi önce malzemelere ardından da tarifimize bakalım.

sekerpare.jpg

ŞEKERPARE TARİFİ İÇİN MALZEMELER

Şekerpare tarifi için öncelikle hamuru için ardından şerbeti için nelerin gerektiğini bilmelisiniz. Hamuru İçin;

  • 250 gram tereyağı
  • 2 çay bardağı irmik
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1,5 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 3,5 su bardağı un

Şerbeti İçin;

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su (800 ml)
  • Birkaç damla limon suyu

Malzemeleriniz hazırsa sıra geldi şekerpare tarifi uygulamasına… Şekerpare nasıl yapılır? İşte tüm detaylarıyla tarifi sizlerle…

sekerpare-kamuson.jpg

ENFES ŞERBETLİ TATLI ŞEKERPARE TARİFİ

Şekerpare nasıl yapılır diye merak edenler için en basit yoldan nasıl bu enfes ve kıyır kıyır tatlıyı yapabileceklerini anlatalım.

Öncelikle şekerparenin şerbeti için uygun bir tencereye toz şekeri alalım. Üzerine suyu ilave ederek şöyle bir karıştıralım.

Kaynamaya başlayınca ocağı orta ateşe alarak 6-7 dakika boyunca kaynatalım.

Ardından birkaç damla limon suyunu ekleyip 2 dakika daha kaynattıktan sonra şerbeti ocaktan alalım.

Hamur için oda sıcaklığında tereyağı, birinin sarısını üzeri için ayırdığımız yumurta, irmik, pudra şekeri, vanilya, karbonat, kabartma tozu ve unun bir kısmını ilave ederek yoğurmaya başlayalım.

Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar un ekleyerek kıvam vermeyi sürdürelim. Ardından şekillendirme aşamasına geçmek için bir parça hamur kopararak elle yuvarlayalım. Bu işlemden sonra üzerine hafifçe bastırarak uç kısımlarını sivrileştirelim.

Şekerpareleri hazırladıktan sonra fırın tepsisine aralıklı olarak dizmek gerekiyor.

sekerpare2.webp

Ardından üzerlerine hamuru hazırlarken ayırdığımız yumurta sarısını bir fırça yardımıyla sürmeliyiz.

Fırına vermeden önce çatalın arka kısmıyla tatlıların üzerini çizerek son şeklini almasını sağlayalım.

Önceden ısıttığımız 180 derece fırında üzerleri iyice kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirmeliyiz. Piştikten sonra sıcak şekerpareleri borcama aktararak üzerlerinde soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim.

Ardından birkaç saat dinlenmeye bırakabiliriz. Şerbetini çeken şekerpare tatlısını dilediğimiz şekilde süsleyerek sunabiliriz. İşte şekerpare tarifi bu kadar kolay, afiyet olsun.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.