MALZEMELER:
250 gram kadayıf
200 gram tuzsuz tereyağı veya margarin
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi
ŞERBET İÇİN:
3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
1 dilim limon
ÜZERİ İÇİN:
Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
Antep fıstığı veya isteğe bağlı olarak hindistancevizi rendesi
YAPILIŞI:
Öncelikle şerbeti hazırlamak için suyu ve toz şekeri bir tencerede karıştırın. Şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatın.
Şerbet kaynadıktan sonra dilimlenmiş limonu ekleyin ve yaklaşık 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Soğumaya bırakın.
Kadayıfı tel tel ayırın ve geniş bir tepsiye yayın. Üzerine eritilmiş tereyağını döküp kadayıfları iyice harmanlayın. Kadayıfın yarısını fırın tepsisine yayın ve üzerine ceviz içini serpiştirin.
Kalan kadayıfı da cevizlerin üzerine eşit şekilde yayın ve tepsinin üstünü düzeltin.
Kadayıfı önceden ısıtılmış 180°C fırında altın rengi alana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
Fırından çıkan sıcak kadayıfın üzerine soğumuş olan şerbeti dökün. Şerbetin kadayıfa iyice çekmesi için tatlıyı ılımaya bırakın.
Ilındıktan sonra üzerine iri çekilmiş ceviz içi ve isteğe bağlı olarak hindistancevizi rendesi veya Antep fıstığı serpiştirerek servis yapabilirsiniz.