MALZEMELER:
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ince çekilmiş pirinç unu (veya nişasta)
1 adet tavuk göğsü
1 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Bir tutam tuz
Vanilya veya tarçın (isteğe bağlı)
Üzeri için tarçın veya kakao tozu (isteğe bağlı)
YAPILIŞI:
Tavuk göğsünü iyice yıkayın ve bir tencerede suyla birlikte haşlayın. Tavuk göğsü tamamen pişene kadar haşlama işlemini sürdürün. Pişen tavuk göğsünü sudan çıkarıp soğumaya bırakın.
Soğuyan tavuk göğsünü elinizle ya da bir çatal yardımıyla iyice didikleyin. Küçük parçalar halinde olacak şekilde didiklenmiş tavuk göğsünü bir kenara alın.
Başka bir tencerede sütü kaynatın. Kaynayan sütün içerisine toz şekeri ekleyip karıştırarak eritin.
Ayrı bir kapta pirinç ununu (veya nişasta), suyu ve yarım limonun suyunu karıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın.
Kaynayan sütün içerisine pirinç unu karışımını yavaşça ekleyerek sürekli karıştırın. Kısık ateşte, topaklanmaması için sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
Kıvamını alan tatlıya didiklenmiş tavuk göğsünü ekleyin ve karıştırın. Birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın.
İsteğe bağlı olarak vanilya veya tarçın ekleyebilirsiniz.
Tavuk göğsü tatlısını kaselere veya servis yapacağınız uygun bir kaba boşaltın.
Üzerini tarçın veya kakao tozuyla süsleyerek servis yapabilirsiniz.