MALZEMELER:
200 gram bitter çikolata
200 gram tereyağı
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kakao
Yarım çay kaşığı tuz
YAPILIŞI:
Fırını 180 dereceye ayarlayın ve pasta kalıbını yağlayıp unlayın ya da yağlı kağıt serin.
Çikolatayı benmari usulü eritin. Bunun için bir tencereye su doldurup içine bir kase yerleştirin ve çikolatayı bu kase içinde eritin.
Tereyağını ekleyip karıştırarak eritin. Eritilen karışımı ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Yumurta ve toz şekeri mikserle iyice çırpın.
Eriyip soğuyan çikolatalı karışımı yumurtalı karışıma ekleyin ve spatula ile karıştırın.
Un, kakao, vanilya ve tuzu ekleyip karıştırın. Hamur kıvamına gelinceye kadar karıştırmaya devam edin.
Hazırladığınız hamuru yağladığınız kalıba dökün ve fırında yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın.
Soğuyan pastayı dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
Dilimlerin üzerine isteğe bağlı olarak pudra şekeri serpebilir veya çikolata sosuyla süsleyebilirsiniz.