MALZEMELER:
2 su bardağı haşlanmış mısır (taze veya konserve)
1 adet orta boy soğan, doğranmış
2 diş sarımsak, ezilmiş veya doğranmış
2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
3 su bardağı tavuk veya sebze suyu
1 su bardağı süt
1 su bardağı krema veya yoğurt
2 yemek kaşığı un
Tuz, karabiber, toz kırmızı biber (isteğe bağlı)
Taze nane veya dereotu (servis için)
YAPILIŞI:
Bir tencerede tereyağı veya sıvı yağı eritin. Doğranmış soğanları ve ezilmiş sarımsakları ekleyip yumuşayana kadar kavurun.
Üzerine unu ekleyip kısık ateşte unun kokusu çıkana kadar kavurun.
Haşlanmış mısırı ve tavuk veya sebze suyunu ekleyin. Karıştırarak kaynamaya bırakın.
Çorba kaynadıktan sonra ocaktan alıp blender veya çırpıcı yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
Çorbayı tekrar ocağa alın. Sütü ve krema veya yoğurdu ekleyin. Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak toz kırmızı biber ekleyip karıştırın.
Çorba tekrar kaynadıktan sonra ocaktan alın ve servis yapmadan önce birkaç dakika dinlendirin.
Servis yaparken üzerine taze nane veya dereotu yapraklarıyla süsleyerek sıcak olarak servis edin.