MALZEMELER:
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
1 litre süt
1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
1 paket vanilya
Üzeri için isteğe bağlı hindistan cevizi veya dövülmüş fındık
ŞERBETİ İÇİN:
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
YAPILIŞI:
Öncelikle şerbeti hazırlamak için, şeker ve suyu bir tencerede karıştırarak kaynamaya bırakın.
Şurup kıvamına gelene kadar pişirin ve limon suyunu ekleyip birkaç dakika daha kaynatın.
Ardından ocaktan alıp soğumaya bırakın.
İrmik tatlısı için bir tencereye sütü, toz şekeri, tereyağını ve vanilyayı alarak karıştırın.
Kısık ateşte sürekli karıştırarak kaynamaya başlayana kadar pişirin.
Kaynamaya başlayan süt karışımının içine irmiği yavaşça ekleyerek topaklanmaması için sürekli karıştırın.
İrmik tatlısı kıvamını alıp göz göz olmaya başladığında ocaktan alın. İyice karıştırarak ılınmasını sağlayın.
Ilınan irmik tatlısını servis yapacağınız kaselere veya bir büyük servis tabağına paylaştırın.
Üzerlerine soğuyan şerbeti gezdirin.
İsteğe bağlı olarak hindistancevizi veya dövülmüş fındık ile süsleyerek servis edebilirsiniz.