MALZEMELER:
HAMUR İÇİN:
2,5 su bardağı un
1 su bardağı soğuk tereyağı (kuşbaşı doğranmış)
1/2 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
Bir tutam tuz
İÇ HARCI İÇİN:
4 adet orta boy elma
1/2 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
Bir tutam tuz
Yarım limonun suyu
2 yemek kaşığı tereyağı
YAPILIŞI:
Öncelikle hamur için unu geniş bir karıştırma kabına alın.
Üzerine tuz, kabartma tozu ve toz şekeri ekleyin. Ardından soğuk tereyağını ve yumurtayı da ilave edip, karıştırın. Hamur kıvamını alana kadar yoğurun.
Hamuru streç filmle sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
Dinlenen hamuru unlanmış bir zeminde merdane yardımıyla açın ve yağlanmış tart kalıbına yerleştirin. Kenarlarını düzgünce düzeltin ve fazla hamuru kesin.
İç harcı için elmaları soyun, rendeleyin ya da küp şeklinde doğrayın.
Bir tencerede tereyağını eritin, üzerine doğradığınız elmaları ekleyin ve kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Pişen elmaların üzerine toz şekeri, tarçını, bir tutam tuzu ve limon suyunu ekleyip karıştırın.
Elmalar iyice yumuşayıp karışım kıvam alana kadar pişirmeye devam edin. Soğumaya bırakın.
Fırını 180 dereceye ayarlayın.
Tart tabanına soğuyan elmalı harcı dökün ve üzerini düzgünce yayın.
Kalan hamuru açıp şeritler halinde kesin. Elmalı harcın üzerine çapraz şekilde bu şeritleri yerleştirin.
Turtayı önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığında biraz dinlendirip dilimleyerek servis yapabilirsiniz.