MALZEMELER:
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yumurta (sarısı içine, beyazı üzerine)
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İsteğe bağlı olarak iç harcı için beyaz peynir veya lor peyniri
Taze dereotu
YAPILIŞI:
Derin bir kase içerisinde yoğurt, sıvı yağ, yumurta sarısı, kabartma tozu ve tuzu güzelce karıştırın.
Azar azar un ilave ederek ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak açın.
Üzerine iç harcı olarak beyaz peynir veya lor peyniri ile doğranmış taze dereotunu ekleyip kapatın.
Kapattığınız poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Üzerlerine yumurta beyazı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkan poğaçaları ılık veya soğuk olarak servis yapabilirsiniz.