MALZEMELER:
500 gram Kemalpaşa tatlısı
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilin
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı doğranmış incir
1 çay kaşığı tarçın
YAPILIŞI:
İlk olarak Kemalpaşa tatlılarını kaynar suya atın ve yumuşayana kadar haşlayın.
Haşlanan tatlıları soğuk suyla iyice yıkayarak şerbetini çıkarın ve süzün.
Bir tencerede süt, toz şeker, nişasta ve vanilyayı karıştırarak pişirin.
Koyulaşmaya başladığında ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Soğuyan muhallebiyi derin bir servis kabına alın.
Üzerine dövülmüş cevizleri ve doğranmış incirleri serpiştirin.
Son olarak, üzerine tarçın serperek tatlıyı süsleyin.
Muhallebili Kemalpaşa tatlısını buzdolabında dinlendirerek soğuk olarak servis edebilirsiniz.
İlgili Haberler