MALZEMELER:
500 gram kemiksiz tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
1 büyük soğan (doğranmış)
2 diş sarımsak (ezilmiş)
1 büyük havuç
1 büyük patates (küp şeklinde doğranmış)
1 büyük yeşil biber (ince doğranmış)
1 büyük kırmızı biber (ince doğranmış)
1 su bardağı bezelye (donmuş veya taze)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı)
1 çay bardağı su veya tavuk suyu
YAPILIŞI:
İlk olarak tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayın ve bir kenara alın.
Bir tencereye sıvı yağı alın ve doğranmış soğanları ekleyerek pembeleşene kadar kavurun.
Sarımsağı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
Ardından tavuk göğsü parçalarını ekleyin ve tavuklar suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edin.
Tavuklar suyunu çektikten sonra doğranmış havuçları, patatesleri, yeşil biberleri ve kırmızı biberleri ekleyin. Birkaç dakika karıştırarak kavurun.
Üzerine bezelyeleri ekleyin ve karıştırın.
Tuz, karabiber ve pul biber gibi baharatları ekleyerek karıştırın.
Son olarak su veya tavuk suyunu ekleyin, tencerenin kapağını kapatın ve sebzeler yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin.
Sebzeler yumuşadıktan sonra ocaktan alın ve sıcak olarak servis yapın.