Lokanta usulü et sote tarifi

Lokanta usulü et sote tarifi

Ekmeklerinizi hazırlayın, sosuna bandırmalık harika bir et sote tarifi sizlerle..

MALZEMELER:

500 gram dana eti (kuşbaşı doğranmış)

2 adet büyük boy soğan (yemeklik doğranmış)

2 adet domates (rendelenmiş veya küp doğranmış)

2 yemek kaşığı domates salçası

2 yemek kaşığı biber salçası

2 yemek kaşığı sıvı yağ

2 diş sarımsak (ezilmiş)

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı pul biber

Tuz (damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)

1 su bardağı sıcak su

Maydanoz (servis için)

YAPILIŞI:

İlk olarak dana etini yıkayıp süzün ve kuşbaşı doğrayın.

Geniş bir tavada sıvı yağı kızdırın ve doğranmış soğanları ekleyerek pembeleşene kadar kavurun.

Soğanlar pembeleşince üzerine doğranmış sarımsakları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.

Ardından etleri ekleyerek suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edin.

Etler suyunu çekince domates salçasını ekleyip kavurmaya devam edin.

Salça kokusu çıktıktan sonra rendelenmiş veya doğranmış domatesleri ekleyin ve domatesler iyice pişene kadar karıştırarak kavurun.

Domatesler piştikten sonra biber salçasını, tuzunu, karabiberi ve pul biberi ekleyip karıştırın.

Son olarak sıcak suyu ekleyerek karıştırın ve yemeği kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Piştikten sonra ocaktan alın, üzerine doğranmış maydanozları ekleyerek servis yapın.

Lokanta usulü et sote sıcak olarak servis edilir, yanında pilav veya lavaş ekmekle servis edebilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.